Tłuszcze

Turbo-fat

tłuszcz sypki o przyjemnym zapachu, stabilnym i nierozkładalnym w żwaczu przez co nie  wywiera wpływu na mikroflorę żwacza, składa się z naturalnych triglicerydów oleju palmowego bez nośnika.

Korzyści:

  • wysoka koncentracja składników energetycznych
  • zwiększenie produkcji mleka o 2 - 3 kg
  • wzrost zawartości  tłuszczu w mleku
  • zmniejszenie utraty wagi zwierzęcia
  • obniżenie się ryzyka ketozy
  • wzrost płodności
  • nie występuje ryzyko samorzutnego zapalenia, jak w przypadku mydeł wapiennych
  • skład kwasów tłuszczowych odpowiada składowi mleka
  • przy odpowiednim składowaniu może być magazynowany do 12 miesięcy
Skład Zawartość
zawartość surowego tłuszczu min 99%
woda max 0,5%
temperatura topnienia 55-60° C
wolne kwasy tłuszczowe (FFA) max. 10