Tłuszcze
Turbo-fat
tłuszcz sypki o przyjemnym zapachu, stabilnym i nierozkładalnym w żwaczu przez co nie wywiera wpływu na mikroflorę żwacza, składa się z naturalnych triglicerydów oleju palmowego bez nośnika.
Korzyści:
- wysoka koncentracja składników energetycznych
- zwiększenie produkcji mleka o 2 - 3 kg
- wzrost zawartości tłuszczu w mleku
- zmniejszenie utraty wagi zwierzęcia
- obniżenie się ryzyka ketozy
- wzrost płodności
- nie występuje ryzyko samorzutnego zapalenia, jak w przypadku mydeł wapiennych
- skład kwasów tłuszczowych odpowiada składowi mleka
- przy odpowiednim składowaniu może być magazynowany do 12 miesięcy
Skład | Zawartość |
---|---|
zawartość surowego tłuszczu | min 99% |
woda | max 0,5% |
temperatura topnienia | 55-60° C |
wolne kwasy tłuszczowe (FFA) | max. 10 |